Oblaci Logo

Besplatna izrada internetske stranice – Osnove WordPressa 

izrada web stranica
Besplatna izrada internetske stranice je moguća. Prvi korak u tome je da savladate WordPress. U našem blogu doznajte više o ovom alatu.

Potraga za vlastitim webom često počinje guglanjem termina – besplatna izrada internetske stranice. Kako bismo vam olakšali potragu, Oblaci u ovom blogu donose upoznavanje s osnovama platforme WordPress. 

To je najpopularniji CMS (content management system), odnosno alat za upravljanje sa sadržajem na internetskim stranicama. Njegova popularnost ogleda se u tome što je besplatan alat pomoću kojeg možete napraviti svoje web stranice bez znanja pisanja kodova i pomoći razvojnih inženjera. Služi također za unos i održavanje održavanje sadržaja na vašem webu. 

WordPress najpopularniji CMS

No, ono što nije besplatno su domena vaše web stranice i zakup prostora na kojem ćete skladištiti njezin sadržaj. Paleta cijena je široka, pa ako vam treba savjet budite slobodni kontaktirati nas.

Dakle, kad razmišljate o besplatnom webu krenite s poveznicom WordPress. Na toj adresi dočekat će vas poruka – 43 posto web stranica napravljeno je u WordPressu kojeg grade internetski stručnjaci još od 2003. 

To najbolje dočarava njegov značaj. Neka vas međutim ne zbuni wordpress.org. Radi se o platformi koja nudi nešto drukčije mogućnosti.

Osim što je besplatan, jednostavan je za korištenje. Da biste postavili stranicu nije vam potrebno znanje o tome kako internet funkcionira. U tome jest poanta ovog besplatnog CMS-a, da se web učini svima dostupnim. 

Jednostavna instalacija dodataka

Ako trebate proširiti početne postavke, WordPressa nudi mogućnost jednostavne instaliranja brojnih dodataka trećih strana. 

Svaki od dodataka (tzv. plugin) ocijenjen je od strane njegovih korisnika, što je najbolja potvrda kvalitete i učinkovitosti. Stoga bi trebalo izbjegavati dodatke s lošim ocjenama ili malim brojem recenzija. 

Autor plugina najčešće nudi iscrpna video objašnjenja kako se program koristi. Smisao je da sve bude lako razumljivo, besplatno i dostupno svakom onome tko želi imati svoju web stranicu.

Jedna od ključnih prednosti WordPressa jest i činjenica da nudi gotove obrasce izgleda web stranice (template). 

Usluge agencije Oblaci

Potrebno je samo izabrati template i u njega postaviti tekst, fotografiju ili video. Izbor besplatnih i funkcionalnih templatea je golem i bit će vam potrebno puno vremena da se odlučite koji od njih je najbolji za vas.

Neka vas ne obeshrabri ni razmišljanje da o internetu nemate blage veze. WordPress nudi brojna video objašnjenja kako bi svaki web početnik mogao sam upravljati svojom web stranicom. 

WordPress je online platforma, odnosno program koji se neće instalirati na vaše računalo. To je još jedna njegova prednost. Dostupan je na svakom računalo koje je povezano na internet, pa svojim web sadržajem možete upravljati bilo kad.

Ako želite nešto više i drukčije od onoga što se nudi na besplatnoj razini wordpress.com, mogu vam koristiti usluge agencije Oblaci.hr koja je registrirana za izradu i promociju internetskih stranica i njihovog sadržaja.

OSTALE OBJAVE