Canva – grafički dizajn za početnike

U novom blogu agencije Oblaci.hr otkrivamo male tajne za početnike u grafičkom dizajnu. Upoznajte besplatni online program Canva.
Canva - grafički dizajn za početnike

Jeste li upoznati s aplikacijom Canva? Ako niste, pročitajte blog koji bi Vam mogao u tren oka olakšati život!

Stručnjaci za digitalni marketing s manom grafičkog dizajna

Bavite se digitalnim marketingom, sve zadatke obavljate s lakoćom i zadovoljstvo klijenata na Vašoj je strani?

Iako grafički dizajn nije Vaša domena, ponekad se susrećete s izazovima izrade vizualnih materijala. Niste školovani na tom području te Vam se čini da sve što radite je više ‘igranje grafičara’ nego posao?

Svaki profesionalac želi svom klijentu ponuditi čim bolju uslugu te svaku sferu operativnosti dovesti do što većeg nivoa. Ponekad je vizualni dizajn posljednja stepenica koja nas dijeli od potpune usluge koja će na svakoj razini nuditi potpunu profesionalnost.

Čemu aplikacija Canva služi?

Za sve koji nisu u potpunosti upoznati sa svim alatima grafičkog dizajna te se slabije snalaze u profesionalnim programima za obradu fotografija postoji jednostavno rješenje. Canva besplatni je online program koji osim obrade fotografija nudi jednostavnu izradu dizajna u svim formatima.

Osim samih alata izrade taj program nudi razne prijedloge koji olakšavaju osmišljavanje dizajna te inspiriraju kreatore za nova grafička rješenja. 

Mogućnosti Canve veoma su raznolike. Naime radi se o programu koji nudi predloške za dizajniranje jednostavnih objava za društvene mreže, za pisanje zanimljivih i vizualno upečatljivih životopisa pa sve do montaže videa. Sve što je u ponudi od predložaka za dizajn također može biti napravljeno u dimenzijama po želji.

Kao što je već napomenuto Canva je besplatan online program, no nudi i naprednu opciju koja se plaća. ‘Pro’ račun na ovoj aplikaciji moguće je koristiti u timovima od 5 osoba (po potrebi i više, ovisi o kakvom se kolektivu radu) te mjesečno iznosi 80 kuna, što je veoma pristupačna cijena za program koji nudi toliko široki spektar mogućnosti. 

Pro opcija također nudi mogućnost povezivanja Canva računa s računima na društvenim mrežama, te pomoću usklađivanja tih platformi pojednostavljuje se objavljivanje dizajna direktno na društvene mreže.

Canva može biti zanimljiva i za one koji izučavaju alate i tehnike grafičkog dizajna kao početak no i za one koji su već profesionalci, koji mogu koristiti predloške dizajna za inspiraciju i nadograđivanje svojih ideja. 

Kako se aplikacija koristi?

Kako započeti s korištenjem Canve već nagovještava koliko je aplikacija jednostavna i prilagođena korisniku. Prijava na račun Canve maksimalno je pristupačna, odnosno moguće ju je završiti samo s prijavom na adresu elektroničke pošte ili društvene mreže (Facebook, Instagram). Jednom kada otvorite račun, otvara se izbornik na kojem birate koju vrstu odnosno, dimenziju dizajna želite početi kreirati.

Kada odaberete vrstu dizajna, Canva Vam ponudi zanimljive prijedloge za odabrane dimenzije no ponudi i ‘prazan papir’ na kojem možete raditi svoj dizajn od temelja.

Leave a Comment

Your email address will not be published.