Oblaci Logo

Koliko košta izrada weba? Ne znamo, ovisi o tome što želite!

Koliko košta izrada web Oblaci
Izrada weba višeslojan je proces u kojem se isprepliće nekoliko usluga i struka, što otežava odgovor na pitanje - Koliko košta izrada weba?

Koliko košta izrada weba – jedno je od osnovnih pitanja koje će postaviti onaj tko treba takvu uslugu. Odgovor na takvo pitanje vrlo je teško dati, iako su se neke digitalne agencije potrudile i na svom webu imaju cjenik svojih usluga. No to su rijetki slučajevi.

Zbog čega većina nema cjenik svojih digitalnih usluga, odnosno zbog čega nije jednostavno odmah ponuditi točniji odgovor na ovo pitanje? Naprosto zbog toga što je izrada web stranice višeslojan proces u kojem se isprepliće nekoliko usluga i struka.

Iako je proces produkcije weba danas značajno pojednostavljen, svejedno postoji nekoliko važnih parametra koji će definirati cijenu. Solucija može biti i one-page website koji je višestruko jeftiniji od klasičnog.

Više može doznati u našem blogu One-page website – jeftina i praktična vizitka vašeg poslovanja.

Koliko košta izrada weba – ovisi o brojnim parametrima

Te parametre određuje naručitelj usluge. Kad krenete razmišljati o svome webu dobro je znati koji ključni parametri definiraju cijenu. Ti parametri mogu se svesti u nekoliko kategorija.

01. Izbor domene

Izbor domene, odnosno kratice koja slijedi iza točke u nazivu adrese vaše internetske stranice utjecat će na formiranje cijene. Primjerice, ako želite da vaša web stranica ima .hr nastavak, to će vas koštati znatno više od drugih prefiksa, poput .net, .eu ili .com.

02. Prostor na poslužitelju

Hosting danas ne predstavlja značajan trošak. No ako trebate veći prostor za skladištenje vaših web stranica, odnosno njihovog sadržaja na nekom poslužitelju pripremite se na veće izdatke.

03. Način izrade stranice

Načelno rečeno možemo ih razvrstati u dvije opcije. Jedna se odnosi na to da ćete koristiti definirane predloške za vaše stranice i stranica će se raditi u sustavu WordPress. Druga opcija odnosi se na to da će agencija za vas “napisati” vašu, unikatnu stranicu (custom website). Na ovoj razini cijena weba značajno može varirati.

04. Svrha i dizajn weba

Na ovoj razini govorimo o opsegu posla. Jednostavna internetska stranica može se relativno brzo i jeftino izraditi, dok je postavljanje internetske trgovine zahtjevan posao. Tu je i pitanje koliko je stranica kompleksa i želite li da ona bude dizajnerski atraktivna.

05. Što je sadržaj weba?

Ono što objavljujete također će utjecati na formiranje cijene. Tekst mora biti optimiziran za tražilice, koristan posjetiteljima vašeg weba, sa što manje pravopisnih pogrešaka. Fotografija također mora biti optimizirana i kvalitetna. Poželjno je da imate blog s nekoliko objava mjesečno.

Digitalno putovanje u kojem vam Oblaci mogu pomoći

Stoga je teško ponuditi generalan i konkretan cjenik. Izrada weba nudi previše kreativnih mogućnosti i nije sve moguće ukalupiti u neki cjenik. To košta toliko i toliko.

Postupak izrade weba je svojevrsno digitalno putovanje u kojem vam možemo pomoći. Agencija Oblaci okuplja profesionalce iz raznih profesija i stoga vam možemo isporučiti gotov proizvod.

Ako imate bilo koje dileme ili pitanja stojim vam na raspolaganju.

OSTALE OBJAVE