Oblaci Logo

Atletski klub Rika

Atletski klub Rika iz Kastva okuplja zaljubljenike u planinsko trčanje. Iako se bavi trčanjem na rekrecijskoj razini, klub privlači i one kojima je trčanje u prirodi postao životni stil. AK Rika afirmirao se i kao vrhunski organizator trail utrka: Kastafski kros, Drenova trail, Tri kastafska vrha i Noćna Rika Carmen Sylva. Klub organizira i Školu traila za one koji tek ulaze u svijet planinsog trčanja.

Izazov

Trail je specifična grana unutar rekreativnog trčanja koje ima sve više svojih pobornika i u Hrvatskoj. Umjesto asfalta, trail se trči šumama i planinama. A prenijeti sve prirodne ljepote na digitalnu platformu, tj. na web stranicu i društvene medije nije bio jednostavan zadatak. Odabir najboljih fotografija i vizualnih poruka, odnosno komunikacija s ciljanom publikom pokazao se većim izazovom nego što nam se na početku to činilo. No, rastući broj članova i sudionika utrka u organizaciji AK Rike, govori nam da smo na dobrom putu.

AK RIKA 3KV

Ciljevi projekata i stranice

Pomažemo klubu u prezentaciji klupskih ciljeva na web stranici i društvenim medijima. Neki od ciljeva su: važnost rekreacijskog vježbanja, organizacija utrka u trčanju, širenje ideje o važnosti zdravih životnih navika poglavito među mladima. Vodimo web stranicu koja je ujedno i konverzijska alat. Prijave za sve utrke u organizaciji kluba vode se isključivo preko weba.
Utrka ak rika

Sadržaj i fotografije

Posebna pažnja posvećuje se objavljivanju sadržaja na društvenim mrežama i web stranici. Napravili smo ritam objava na društvenim mrežama, dok se blog na webu ažurira prema potrebama. Fotografije i video radi aganecija Oblaci, dok se za važnije događaje angažiraju dodatni fotografi. Kvalitetna fotografija i video, nosi digitalnu priču kluba. Posebno se to odnosi na društvene mreže. Ovo iskustvo potvrđuje činjenicu da se uložen novac u fotografiju/video uvijek se isplati.

Web struktura, dizajn, tehnička izvedba

Struktura web stranice vrlo je klasična. Vodili smo računa o tome da bude intuitivna. U prvi plan su stavljene aktivnosti kluba. U dizajnerskom smislu prilagođena je postojećim rješenjima: paleti boja, logu, ilustracijama… Ono na čemu smo dosta radili i u tome smo uspjeli su prijavni obrasci za utrke i kontakt forme za članove. Prijavni obrazac učinkovit je konverzijski alat, pa klub za ovaj postupak ne mora plaćati agencije koje bave prijavama za utrke. Kontakt forma pokazala se korisnom za brze odgovore na pitanja korisnika weba.
Objava ak rika
Nocna Rika