Oblaci Logo

Dječji vrtić Luna

Dječji vrtić Luna poticajno je i obiteljsko okruženje za djecu od jasličke pa sve do predškolske dobi. U ovom full-service projektu za dječji vrtić izradili smo novu web stranicu, novi vizualni identitet i pripadajuće ilustracije po mjeri djece. Uveli smo web kutak za svaku vrtićku skupinu, fotogaleriju i blog koji se redovito puni SEO optimiziranim sadržajem te digitalizirali sve dokumente i obrasce.

Izazov

Web stranica DV Luna tražila je grafičku doradu, ali tako da u potpunosti ne izgubi prijašnji identitet. Naime, ilustracije na webu ujedno su ilustracije na prozorima zgrade dječjeg vrtića.

Stoga je bilo potrebno očuvati grafičku prepoznatljivost na novom webu i zgradi vrtića. Osim toga, na webu je nedostajalo novog sadržaja i drugačijih tehničkih rješenja.

Luna logo

Logotip

Osvježili smo logo dječjeg vrtića Luna s jednim, naizgled uspavanim mjesecom, ali koji ipak pažljivo vodi računa o djeci.

Luna ikone

Ilustracije, izbor boja i fontova

Zadržali smo nježne boje, a ilustracijama učinili cjelokupan dojam web stranice zanimljivijim i veselijim.

Posebnu pažnju posvetili smo izboru fontova kako bi oni bili čitki, ali i usklađeni s grafičkim rješenjima koja su prilagođena dječjem uzrastu.

Web struktura, dizajn, tehnička izvedba

Svaka odgojna skupina unutar vrtića, na web stranici dobila je svoje mjesto i ikone. Lunići mjesec, Kolibrići veselu pticu, Pčelice radišnu i šarenu pčelu, a Leptirić svog razigranog leptira. Svaka skupina sada ima i svoju fotogaleriju.

Web stranica dobila je blog koji se redovito puni novim objavama. Objave donose novosti u radu vrtića i obogaćene su fotografijama. Objave su informacijskog karaktera za roditelje.

Novi sadržaj unosi se u cijelosti SEO optimiziran, što značajno povećava interakciju korisnika s web stranicom.

Pojedini upitni obrasci su digitalizirani i mogu se online ispuniti. Drugim riječima, dokumente nije više potrebno printati već potrebni podaci dolaze u digitalnoj formi na e-mail adresu.